Breaking news

PSV passeert AZ: nog twee wedstrijden overleven voor Champions League-ticket

Mysterieuze blessure bij PSV-talent: 'Verschillende dokters: niemand begreep het'

Mysterieuze blessure bij PSV-talent: 'Verschillende dokters: niemand begreep het'

Gepubliceerd: woensdag 14 april 2021 om 15:45wo 14-04-2021 om 15:45

Amin Doudah timmert aan de weg bij PSV, maakte dit seizoen zijn debuut in het betaald voetbal en mocht onlangs zijn eerste profcontract signeren. De achttienjarige Belg met Marokkaanse roots heeft het echter niet cadeau gekregen: als jeugdspeler kampte hij met een zware blessure.

Toen hij bij PSV O16 actief was, sloeg het noodlot voorafgaand aan een wedstrijd tegen Ajax toe. "Ik voelde al enkele weken een soort stijfheid in mijn quadriceps. Vóór een wedstrijd tegen de U16 van Ajax kon ik het niet meer houden. Het voelde alsof ik niet meer kon lopen. Toen ben ik naar de trainer gestapt om te zeggen dat het niet meer ging", vertelt hij aan Het Nieuwsblad.

Het ging van kwaad tot erger: het spiervolume van Doudah nam af en de dokters stonden voor een raadsel. Kinesist Joren Nijs weet het nog goed. "In samenspraak met PSV hebben we Amin toen mee begeleid en zijn we bij verschillende dokters te rade gegaan. Niemand leek te begrijpen wat er aan de hand was." De medicus tast nog altijd in het duister. "Maar we vermoeden dat een virale infectie zijn zenuw heeft aangetast. Dat heeft ervoor gezorgd dat bepaalde spiergroepen, waaronder zijn quadriceps en adductoren, tijdelijk zijn uitgevallen. Zelfs zijn been opheffen lukte op een gegeven moment niet meer."

"Elke dag om 5.30 uur opstaan"
Heel even leek het erop dat de jeugdinternational van België kon fluiten naar zijn profcarrière. "Als zelfs de dokters niet weten wat er exact aan de hand is, maak je je wel even zorgen", vertelt Doudah. Uiteindelijk kwam de kracht in zijn spieren weer langzaam terug en kon hij revalideren. Ook dit was niet gemakkelijk. "Ik heb het heel moeilijk gehad, ook mentaal. Elke dag om 5.30 uur opstaan om oefeningen te doen zonder te weten wanneer ik opnieuw zou kunnen voetballen, was zwaar. Ik heb veel gehad aan mijn ouders. Zelf hadden ze het ook lastig om mij zo te zien, maar ze bleven mij altijd pushen. Als zij er niet waren geweest, zou ik hier vandaag wellicht niet zitten."

Inmiddels heeft de middenvelder Jong PSV gehaald. De teller staat sinds dit seizoen op zeventien Keuken Kampioen Divisie-wedstrijden.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws