Breaking news

PSV-spits Zahavi ontbreekt vanwege gewapende overval, vrouw en kinderen bedreigd

'Het is niet Rick tegen Ajax. ook geen Feyenoord tegen Ajax: gewoon Roma-Ajax'

'Het is niet Rick tegen Ajax. ook geen Feyenoord tegen Ajax: gewoon Roma-Ajax'

Gepubliceerd: woensdag 14 april 2021 om 16:16wo 14-04-2021 om 16:16

Laatste update: woensdag 14 april 2021 om 18:44wo 14-04-2021 om 18:44

Rick Karsdorp moest het heenduel met Ajax nog missen vanwege een schorsing, maar zal tijdens de return van donderdagavond weer van de partij zijn. Het bereiken van de halve finale van de Europa League moet de voorlopige kroon op het seizoen van zijn wederopstanding worden.

Karsdorp kwam in 2017 over van Feyenoord, liep in Rome een kruisbandblessure op en werd vorig seizoen verhuurd aan zijn oude club. In zijn vierde contractjaar is hij echter uitgegroeid tot vaste waarde en zijn verbintenis is inmiddels verlengd tot 2025. "En dat wil ik graag uitdienen, ik ben gelukkig hier", wordt hij geciteerd door De Telegraaf.

Door sommigen wordt hij al getipt voor het Nederlands elftal, maar daarvoor vindt Karsdorp het nog te vroeg. Hij rekent ook niet op een selectie voor het komende EK. "Ik heb de afgelopen drie jaar weinig gespeeld. Ik wil terugkomen op het oude niveau. Daarvoor moet ik nog stappen maken", aldus de oud-Feyenoorder, die in maart 2017 voor het laatst bij de selectie zat. "Ik voetbal graag iedere wedstrijd. Ook volgend seizoen. Daar focus ik me op, niet op het EK.

Voordat het zover is, wacht het thuisduel tegen Ajax, waar Roma met een 2-1 voorsprong aan begint. Voor Karsdorp is het een wedstrijd met een speciaal tintje, al moet dat volgens hem ook niet overdreven worden. "Het is niet Rick tegen Ajax. En ook geen Feyenoord tegen Ajax. Het is gewoon AS Roma tegen Ajax en wij gaan er alles aan doen om verder te bekeren."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Wie gaat door: Ajax of Roma?

Ajax
63%
Roma
37%
(2827 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws