Breaking news

PSV-spits Zahavi ontbreekt vanwege gewapende overval, vrouw en kinderen bedreigd

Seedorf wil praten met hand voor mond bestraffen: 'Geel, dit moeten we vermijden'

Seedorf wil praten met hand voor mond bestraffen: 'Geel, dit moeten we vermijden'

Gepubliceerd: woensdag 14 april 2021 om 16:23wo 14-04-2021 om 16:23

Clarence Seedorf heeft tijdens een online conferentie voor de Europese raad een opvallend voorstel gedaan in de strijd tegen racisme. De 87-voudig Oranje-international pleit ervoor om gele kaarten uit te delen wanneer voetballers met hun hand voor de mond praten.

Seedorf deed zijn uitspraken naar aanleiding van de gebeurtenissen tijdens de wedstrijd Cádiz-Valencia van begin april. Valencia-verdediger Mouctar Diakhaby claimde racistisch bejegend te zijn door tegenstander Juan Cala en stapte samen met zijn teamgenoten van het veld: Cala ging echter vrijuit, omdat er geen bewijs werd gevonden. "Er hebben de laatste weken en maanden enkele incidenten plaatsgevonden. Die kunnen heel gemakkelijk worden bestreden door een aantal regels toe te passen", wordt Seedorf geciteerd door de NOS.

Een verbod op het praten met de hand voor de mond is er daar dus één van. Voetballers doen dit regelmatig wanneer ze een gesprek voeren op het veld en niet willen dat iemand meeluistert. Seedorf vindt dit geen goede ontwikkeling. "We hebben het over sport. Dus waarom zou ik mijn mond bedekken als ik iets tegen mijn tegenstander moet zeggen?", klinkt het. "Als het aan mij ligt, wordt het voortaan verboden om op het veld met de hand voor de mond te praten. En als je dat toch doet, moet er een sanctie komen. Een gele kaart, omdat we dat soort gedrag moeten vermijden."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws