UEFA grijpt in: Slavia-verdediger voor 10 (!) duels geschorst, EK op de tocht

UEFA grijpt in: Slavia-verdediger voor 10 (!) duels geschorst, EK op de tocht

Gepubliceerd: woensdag 14 april 2021 om 16:43wo 14-04-2021 om 16:43

De UEFA heeft snoeihard ingegrepen na de veelbesproken Europa League-wedstrijd tussen Rangers FC en Slavia Praag. Slavia-verdediger Ondrej Kúdela werd beschuldigd van het racistisch bejegenen van tegenstander Glen Kamara en is voor tien (!) wedstrijden geschorst.

Kúdela was al geschorst voor de eerste kwartfinalewedstrijd tegen Arsenal, maar inmiddels heeft de UEFA het onderzoek naar de 34-jarige verdediger afgerond. De achtvoudig international van Tsjechië mag voorlopig niet in actie komen tijdens wedstrijden die onder het gezag van de Europese voetbalbond staan. Dit betekent dat hij dus een streep kan zetten door het EK: als Slavia Praag dit seizoen nog de Europa League wint, zou Kúdela pas in de halve finales van het eindtoernooi weer voor Tsjechië uit kunnen komen.

Kamara is overigens ook geschorst voor zijn aandeel in de ruzie op het veld. De Finse international moet drie wedstrijden brommen, maar die schorsing geldt alleen voor clubwedstrijden: hij kan dus binnenkort alsnog met Finland debuteren op een eindtoernooi.

Rangers-Slavia was sowieso een heetgebakerde wedstrijd: Kemar Roofe en Leon Balogun kregen allebei rood en het Rangers-negental verloor thuis met 0-2. Slavia speelt donderdag zijn returnwedstrijd tegen Arsenal, nadat het een knap 1-1 gelijkspel mee had genomen uit Londen.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws