Stekelenburg: 'Wordt nog wel eens lacherig over gedaan, maar kan van waarde zijn'

Stekelenburg: 'Wordt nog wel eens lacherig over gedaan, maar kan van waarde zijn'

Gepubliceerd: woensdag 14 april 2021 om 19:49wo 14-04-2021 om 19:49

Ajax-doelman Maarten Stekelenburg is heel duidelijk als het gaat over de blunder van zijn collega Kjell Scherpen van vorige week tegen AS Roma. De ervaren doelverdediger nuanceert de fout van zijn jeugdige concurrent en vindt eveneens dat de 'muurligger' in Nederland niet altijd even serieus genomen wordt.

De 38-jarige doelman van de Amsterdammers is fit genoeg om donderdagavond weer te kunnen keepen in de return tegen AS Roma, waarin Ajax een 1-2 thuisnederlaag goed moet maken. Stekelenburg vindt dat zijn vervanger van vorige week het ondanks zijn blunder goed gedaan heeft. "Prima. Nogmaals, dat zou nooit veranderen in het voetbal: mensen maken fouten, voetballers maken fouten, keepers maken fouten. Dat was vervelend voor hem, maar dat zou in de toekomst nog wel vaker gaan gebeuren. Het zal mij ook nog wel gaan gebeuren", stelt hij op de persconferentie voorafgaand aan het treffen met de Italianen.

Op de vraag wat Stekelenburg vindt van een 'muurligger' reageert de doelman uiterst serieus. "Die kan heel belangrijk zijn. Ik weet dat er hier in Nederland wat lacheriger over gedaan wordt, maar als de muur spring dat het zeker van waarde zijn." Stekelenburg ziet dan doelmannen tegenwoordig haast niet meer anders kunnen. "Voetbal verandert. Op gegeven moment zie je dan spelers vrije trappen onder de muur door gaan schieten en jou doel is om doelpunten te voorkomen, dus is de muurligger daarin een middel."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws