Higuain voor het eerst écht blij: 'Kan het niet beschrijven, geweldig gevoel'

Higuain voor het eerst écht blij: 'Kan het niet beschrijven, geweldig gevoel'

14-04-2021 21:56 Laatste update: 21:59
Major League Soccer (Verenigde Staten) 13 Reacties

Gonzalo Higuaín geeft aan dat het voetbal in de Verenigde Staten hem goed doet. De Argentijn, die vanaf aankomende zomer samen gaat spelen met Nick Marsman, kan zonder problemen over straat en dat vindt hij heerlijk.

Higuaín speelde in het verleden voor onder meer Real Madrid, Juventus en Chelsea, maar nu hij in de Verenigde Staten speelt kan hij zonder problemen over straat. Het doet hem goed. "Voetbal is geen prioriteit in Amerika", geeft de Argentijn aan in gesprek met La Nación. "De druk ligt bij andere sporten. Ik word niet beoordeeld door de mensen op straat, omdat ik scoor of een kans mis. Dat geldt ook voor de media."

Higuaín komt met een aantal voorbeelden. "Als ik in de rij sta bij de winkel, voel ik me een normaal mens. Ik kan het niet beschrijven, het is een geweldig gevoel. Al die verzoeken, verantwoordelijkheden, de verschillende landen. Het kan je gek maken. Het is de waarheid wanneer ik zeg dat ik nu pas echt, écht blij ben. Ik ben uit de 'kritiek-bubbel' ontsnapt."

De Argentijnse spits speelt inmiddels al samen met Kelvin Leerdam, die de overstap maakte van Seattle Sounders naar Inter Miami. Aankomende zomer sluit ook Feyenoord-keeper Marsman aan bij de club van David Beckham.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s