Suriname wil naar het WK: 'Dit was alvast de leukste periode die ik ooit had'

Suriname wil naar het WK: 'Dit was alvast de leukste periode die ik ooit had'

Gepubliceerd: woensdag 14 april 2021 om 22:12wo 14-04-2021 om 22:12

Kelvin Leerdam beleefde tijdens de afgelopen interlandperiode de mooiste momenten uit zijn voetballoopbaan. De middenvelder, die onlangs tekende bij Inter Miami CF, ging op pad met het nationale elftal van Suriname.

Dat team heeft veel bekende 'nieuwe' spelers, omdat zij een Surinaams paspoort hebben en sinds kort ook voor dat land mogen uitkomen. Leerdam is er één van en mocht in maart voor het eerst voor zijn nieuwe land spelen. "Dat was de leukste periode die ik in mijn carrière heb gehad", zegt hij tegen ESPN. "Het is moeilijk om uit te leggen waarom, maar ik heb het er met veel jongens over gehad en die zeiden allemaal hetzelfde."

Uiteindelijk willen de Suriboys, die gecoacht worden door Dean Gorré, naar het WK van 2022 in Qatar. De voormalig Feyenoorder weet dat er nog veel moet gebeuren. "Organisatorisch is het pas een begin, maar iedereen is ooit begonnen en dat gaat met vallen en opstaan. Het was gewoon geweldig en twee keer winnen helpt daar natuurlijk ook aan mee. Iedereen in het land steunde ons en de sfeer was echt top."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws