Breaking news

PSV passeert AZ: nog twee wedstrijden overleven voor Champions League-ticket

City ontdoet zich in Dortmund na vijf jaar van berucht Champions League-syndroom

City ontdoet zich in Dortmund na vijf jaar van berucht Champions League-syndroom

Gepubliceerd: woensdag 14 april 2021 om 22:51wo 14-04-2021 om 22:51

Manchester City staat voor het eerst sinds vijf jaar weer eens in de halve finale van de Champions League. Na de 2-1 thuisoverwinning op Borussia Dortmund werd de uitwedstrijd in Duitsland met dezelfde cijfers gewonnen.

De opdracht voor Dortmund was duidelijk: er moest in ieder geval gescoord worden tegen Manchester City om naar de halve finale te kunnen en dus begonnen de Duitsers dapper met aanvallen. De bedrijvige Marco Reus, topschutter Haaland en de talentvolle Jude Bellingham namen daarbij het voortouw en laatstgenoemde sloeg al na een kwartier spelen toe.

De Engelsman, die door BVB uit handen van de gehele Engelse top werd gehouden, maakte de bal knap vrij en rondde zeer bekwaam af. Ederson was kansloos en dus stond City, met een 1-0 achterstand en de uitgoal van Dortmund van een week geleden, al vroeg op uitschakeling. Zaak dus voor de ploeg van Pep Guardiola om in een hogere versnelling te gaan spelen, maar dat lukte pas na rust.

Toen vonden The Citizens de energie die ze nodig hadden en de gelijkmaker speelde daarbij een belangrijke rol. Emre Can kopte ongelukkig op zijn eigen hand en kreeg een strafschop tegen, die door City-aanvaller Riyad Mahrez onbedaarlijk hard in de winkelhaak werd geschoten. Met 1-1 zouden de gasten uit Manchester doorgaan en het woord was dan ook aan Dortmund.

De Duitsers gaven echter geen antwoord. Behoudens een gevaarlijke kopbal van Mats Hummels werden ze amper gevaarlijk en was het eerder de vraag wanneer City het duel definitief in het slot zou gooien. Dat gebeurde een klein kwartier voor tijd: Phil Foden, The Stockport Iniesta, maakte een cruciale goal en schoot zijn club daarmee voor het eerst sinds 2016 naar de halve finale van de Champions League.

Daarin zullen Guardiola en de zijnen het gaan opnemen tegen Paris Saint-Germain. Dat is een heuse oliederby, aangezien City in handen is van een sjeik uit Abu Dhabi en Qatarese hoogwaardigheidsbekleders het voor het zeggen hebben in Parijs.  

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws