Onmachtig Liverpool kan witte muur niet slechten: Real bereikt halve finale CL

14-04-2021 22:53 Laatste update: 23:07
95

Real Madrid heeft de halve finale van de Champions League bereikt. Op bezoek bij Liverpool verdedigde De Koninklijke een 3-1 voorsprong uit de eerste wedstrijd, met succes. Op Anfield vielen er in ruim negentig minuten spelen geen doelpunten, het bleef bij 0-0.

Waar de eindstand doet vermoeden dat er niet veel te beleven was in Liverpool, kregen beide ploegen wel degelijk kansen om de score te openen. De thuisploeg had in de eerste wedstrijd - op bezoek in Madrid - moeite om een vuist te maken, maar kreeg in eigen stadion een aantal opgelegde kansen op de 1-0. Mohamed Salah, Sadio Mané én Georginio Wijnaldum - die in kansrijke positie over schoot - waren dichtbij de openingstreffer.

Niet alleen The Reds kregen mogelijkheden om de score te openen. Real loerde op de counter en zag hoe Karim Benzema, via een Liverpool-been, de paal raakte achter Alisson. Vlak daarvoor moest scheidsrechter Björn Kuipers ingrijpen na een snoeiharde tackle van Casemiro op James Milner. De Nederlandse arbiter vond geel voldoende en kreeg daarbij steun van VAR Pol van Boekel.

In het tweede bedrijf trok Real zich ver terug op eigen helft. Liverpool kwam een aantal keer dreigend in het strafschopgebied van De Koninklijke, maar telkens zat er wel een verdedigend been tussen. Het vuur doofde, naarmate de tweede helft vorderde, bij de thuisploeg. Real bleef simpel overeind en kwam er zelfs een aantal keer gevaarlijk uit op de counter. Liverpool had het aan keeper Alisson Becker te danken dat het bij 0-0 bleef.

Door de overwinning over twee wedstrijden kan Real zich op gaan maken voor een duel met Chelsea. De andere halve finale gaat tussen Paris Saint-Germain en Manchester City.