Van Bommel door het slijk gehaald: 'Wilde hem vertellen wat een grote lul hij is'

Van Bommel door het slijk gehaald: 'Wilde hem vertellen wat een grote lul hij is'

14-04-2021 23:09 Laatste update: 14-04-2021 23:09
199

Mart van den Heuvel heeft een boekje opengedaan over zijn vertrek bij PSV. Volgens de voormalig teammanager van de Eindhovenaren kon hij niet meer door één deur met Mark van Bommel.

Tijdens de spelerscarrière van Van Bommel kon Van den Heuvel het goed met de Limburger vinden. Als trainer ging dat echter een stuk moeizamer. "Bij de jeugd kreeg hij al aanvaringen met de hoofd jeugdopleiding", vertelt het PSV-icoon in de Skiete Willy Podcast van Voetbal International. "Hij deed alleen zijn eigen ding en ging niet mee in de structuur. Hem was vervolgens ook het trainerschap beloofd toen Cocu wegging en dat ging helemaal fout."

Het stoorde Van den Heuvel dat Van Bommel vond dat hij alles kon bepalen. "Ik hem gezegd dat als hij zou zorgen dat het elftal ging voetballen, dat wij dan - de dokter, ik, de materiaalmannen en de fysiotherapeuten - voor het overige zorgden. Hij zei dat hij alles zou bepalen. Dat liep helemaal uit de hand. Hij was niet voor rede vatbaar."

Vervolgens kreeg Van den Heuvel van alles de schuld van de oefenmeester. "Toen we gingen verliezen, kregen wij de schuld dat hij verloor. Als we met 2-2 gelijkspelen bij Emmen moet hij ons niet de schuld gaan geven. Wij kunnen er niks aan doen dat er kunstgras bij Emmen ligt en dat ze daar niet sproeien. Hij projecteerde alles op één persoon en hij is de reden dat ik ermee zou stoppen. Met een andere trainer hadden we de constructie wel anders gemaakt."

Nadat hij ontslag had gekregen in het Philips Stadion, belde Van Bommel nog één keer op. "Hij schold me helemaal verrot en toen heb ik hem maar neergelegd. Daarna heeft hij nog eens gebeld, met een geheim nummer, en toen heb ik hem gezegd dat hij maar eens naar Veldhoven moest komen. Dan zou ik hem wel vertellen wat voor een grote lul hij eigenlijk is. Daarna heb ik nooit meer iets van hem gehoord."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal met zaakwaarnemer Guido Albers is te beluisteren op Spotify en ook te zien op YouTube!

Plaats een reactie