'Degelijke speler' Karsdorp 'verrast vriend en vijand': 'Het was een ramp'

'Degelijke speler' Karsdorp 'verrast vriend en vijand': 'Het was een ramp'

15-04-2021 06:57
29

Rick Karsdorp ontbrak in de eerste wedstrijd van AS Roma tegen Ajax vanwege een schorsing, maar de Nederlander is er donderdagavond wél weer bij. Het is het vierde jaar van de rechtsback bij de Italiaanse club, waar hij dit seizoen eindelijk zijn kans wist te grijpen.

In de drie seizoenen hiervoor speelde Karsdorp wel een aantal wedstrijden in het shirt van Roma, maar een basisspeler was hij niet. Mede daarom werd hij onder meer uitgeleend aan zijn oude club Feyenoord. Dit seizoen is Karsdorp wél een basisspeler in het Stadio Olimpico. Hij kwam in 26 officiële wedstrijden in actie. Hierin was hij goed voor vijf assists en één doelpunt.

"Tot dit seizoen was het een ramp", stelt Massimo Cecchini, Roma-volger van La Gazzetta dello Sport, in gesprek met de NOS. "In de eerste periode na z'n komst naar Italië was Karsdorp niet genoeg gefocust. Tegenwoordig is hij veel professioneler en, niet onbelangrijk, blessurevrij."

Bij Roma hoopt men dat Karsdorp de goede prestaties voort kan zetten. "Karsdorp heeft dit seizoen vriend en vijand verrast", aldus Cecchini. "Hij is een betrouwbare en degelijke speler, zeker binnen de ambities en financiële mogelijkheden van AS Roma."