Uitkijken naar finale tegen oude club Ajax: 'Zeker als dat genoeg is voor zege'

Uitkijken naar finale tegen oude club Ajax: 'Zeker als dat genoeg is voor zege'

15-04-2021 07:32
22

Voor Riechedly Bazoer is de bekerfinale van aanstaande zondag een bijzondere. De Vitesse-verdediger speelt tegen zijn oude club Ajax. Bazoer hoopt op een goed resultaat en is blij dat hij weer in beeld is bij het Nederlands elftal. 

Bazoer kent een uitstekend seizoen in Arnhem en de bekerwinst kan een prachtige beloning zijn voor de verdediger en Vitesse. Hij blijft realistisch. "Mijn jaar staat of valt niet met deze ene wedstrijd. Maar de finale is wel bijzonder", vertelt Bazoer in gesprek met De Gelderlander. "Ik heb bij tal van clubs gespeeld, in de top, maar ik heb nog geen prijs op zak. Het EK met Oranje O17 is nog uit het jeugdvoetbal."

Dat de bekerfinale uitgerekend gespeeld wordt tegen zijn oude club Ajax, maakt het bijzonder voor Bazoer. "Maar laten we de zaak niet overdrijven. Of het nu Ajax is, of Feyenoord, ik benader elke wedstrijd hetzelfde. Er is geen sprake van revanchegevoelens. Ik wil altijd dolgraag winnen. Daar draait alles om", vertelt de verdediger, die in het shirt van Vitesse regelmatig het net weet te vinden tegen Ajax. "Ja, dat is me nu twee keer gelukt. Een goal in de finale zou mooi zijn. Zeker als dat genoeg is voor de zege."

Door zijn goede spel in Arnhem is Bazoer ook weer op de radar verschenen bij het Nederlands elftal. "Dat ik, als speler van Vitesse, in beeld ben bij Oranje, doet me goed. Dat bevestigt ook wel dat ik een goed seizoen beleef. Ik ben ook een paar keer benaderd door Guus Hiddink, om uit te komen voor Curaçao. Maar daar zie ik voorlopig van af. Ik hoop nog steeds op een rentree in Oranje", sluit Bazoer af.

No Poll