Rensch imponeerde tijdens Ajax-stage: 'Zeiden na één training: moeten we hebben'

Rensch imponeerde tijdens Ajax-stage: 'Zeiden na één training: moeten we hebben'

15-04-2021 07:50
7

Eén proeftraining had Devyne Rensch nodig om Ajax-jeugdtrainer Peter van der Veen te overtuigen. De destijds dertienjarige verdediger werd meteen opgenomen in de groep en maakte vervolgens in sneltreinvaart stappen vooruit. 

Van der Veen denkt terug aan het jaar 2016, waarin de destijds dertienjarige Rensch op de proef kwam bij Ajax. "Hij zou een week komen meetrainen bij de C1, waar ik de leiding over had, maar na één training zeiden we al: die moeten we hebben. Michel Kreek, die destijds coördinator was, en ik zijn toen op hem afgestapt: nou, Devyne, vraag je vader en je opa maar om een gesprek, want we willen je eigenlijk gelijk aannemen."

Wedden

Meer odds

"Dat was wel grappig, je zag gewoon meteen dat hij meekon in het niveau en dat alle andere jongens hem accepteerden", vervolgt Van der Veen. "Hij heeft een bepaalde uitstraling, waardoor hij likeable is. Al begint het natuurlijk allemaal met de kwaliteit die je laat zien, zodat ze denken: daar hebben we wat aan. Die is goed, die kunnen we erbij hebben. Zo werkt het allemaal op straat natuurlijk."

Champions League-niveau
Vijf jaar later lijkt Rensch hetzelfde voor elkaar te hebben gekregen bij Ajax 1. Van der Veen durft niet te zeggen waar het plafond ligt voor de verdediger. "Dat is moeilijk te zeggen. Hij zal nooit in bepaalde situaties terechtkomen, omdat hij gewoon slim is en goed nadenkt over waar hij mee bezig is. Maar je moet wel gevrijwaard blijven van blessures en dat soort dingen. Gebeurt dat, dan verwacht ik dat hij een heel mooie carrière tegemoet gaat en een Champions League-niveau kan halen."