'Bazoer is een natuurtalent, hij heeft kwaliteiten om bij Ajax of PSV te spelen'

'Bazoer is een natuurtalent, hij heeft kwaliteiten om bij Ajax of PSV te spelen'

15-04-2021 08:58 Laatste update: 08:58
79

Gery Vink nam Riechedly Bazoer onder zijn hoede, toen die de overstap maakte van PSV naar Ajax. In Amsterdam kwam hij in de O19 terecht, waar hij in eerste instantie geen competitievoetbal mocht spelen. Vink praatte in op Bazoer, die zondag met Vitesse tegen zijn oude ploeg speelt in de bekerfinale.

"Riechedly wilde per se van PSV naar Ajax, omdat hij in Amsterdam meer perspectief zag om door te breken. Het gevolg was wel dat hij zes maanden lang geen competitievoetbal kon spelen", begint Vink, inmiddels assistent-trainer bij Willem II, in gesprek met De Telegraaf. "Daar had hij het heel moeilijk mee. Riechedly werd er een beetje opstandig van en daardoor had hij een moeilijke start."

Vink is diep onder de indruk van wat Bazoer dit seizoen laat zien in Arnhem. "Ik zie in de Eredivisie geen speler die zo'n stempel op een elftal drukt als Riechedly bij Vitesse doet. Hij bepaalt het tempo van de wedstrijd, is enorm sterk in de passing en kan altijd aangespeeld worden met een man in zijn rug. Ik zit thuis voor de tv te genieten. Riechedly is een natuurtalent. Dit is een speler die de kwaliteiten heeft om bij Ajax of PSV te spelen. Misschien komt hij daar ook wel weer te spelen ondanks het stempeltje van moeilijke jongen."

Aanstaande zondag krijgt Bazoer een uitgelezen kans om de criticasters de mond te snoeren, wanneer hij het met Vitesse opneemt tegen Ajax in de finale van de KNVB Beker. "Ik verwacht dat hij de uitdaging wel aangaat en zichzelf op een positieve manier wil laten zien", vervolgt Vink. "Ajax is in principe de betere ploeg, maar zij zitten wel in een heel zware fase en Vitesse heeft dit seizoen laten zien heel goed te kunnen voetballen tegen de topteams. (...) Maar ik verwacht sowieso een leuke wedstrijd met een uitblinkende Bazoer."