'Dat hebben we uiteraard gezien bij De Ligt, gebeurt nu ook met Rensch'

'Dat hebben we uiteraard gezien bij De Ligt, gebeurt nu ook met Rensch'

15-04-2021 09:56 Laatste update: 09:57
21

Peter van der Veen denkt dat het snel kan gaan met zijn voormalige pupil Devyne Rensch. De oud-jeugdtrainer van Ajax vergelijkt de jonge verdediger met Matthijs de Ligt, die volgens hem dezelfde mindset had als Rensch.

Van der Veen blikt terug op de tijd dat hij Rensch nog onder zijn hoede had in de jeugdopleiding van Ajax. "Toen hij bij mij in de groep zat, deed Devyne zijn warming-up altijd met zijn verkeerde been, zodat hij dat óók bleef ontwikkelen. Dat vond ik altijd zo bijzonder", vertelt hij in gesprek met Voetbal International. "En je ziet het nu: hij is gewoon tweebenig. Dat is zó handig, je kunt je altijd uit situaties redden waar anderen eerst naar hun goede been moeten kappen. Devyne heeft daar geen last van, hij dribbelt net zo makkelijk met rechts als met links."

Het zegt veel over de mentaliteit van Rensch. Van der Veen denkt terug aan de tijd van De Ligt in Amsterdam. "Dat soort dingen bedacht hij gewoon zelf, het zegt genoeg over hem: Devyne heeft precies voor ogen wat hij wil. Als je hem vergelijkt qua mindset, dan zit hij dicht bij De Ligt. Dat is een heel andere speler natuurlijk, maar qua mindset zijn die jongens uniek. Zóveel talent en zó'n goede mentaliteit, dan kan het heel snel gaan. Dat hebben we uiteraard gezien met Matthijs en nu gebeurt het ook met Devyne."