'Social media-team van Foden daagt Mbappé uit en krijgt daarvoor wellicht ontslag'

'Social media-team van Foden daagt Mbappé uit en krijgt daarvoor wellicht ontslag'

Gepubliceerd: donderdag 15 april 2021 om 10:32do 15-04-2021 om 10:32

Laatste update: donderdag 15 april 2021 om 10:54do 15-04-2021 om 10:54

De Engelse pers is sinds woensdagavond in de ban van een tweet van Phil Foden. De middenvelder van Manchester City, die op bezoek bij Borussia Dortmund scoorde en zijn ploeg daarmee naar de halve finale van de Champions League hielp, daagde Kylian Mbappé uit.

Na afloop van de wedstrijd werd er een tweet geplaatst waarin Foden aan Mbappé vroeg of hij er wel klaar voor was. De Fransman is aanvaller van Paris Saint-Germain en met die club de tegenstander voor City in de halve finale van het miljardenbal. Een dag later werd de tweet echter verwijderd.

Volgens The Daily Mail had het Engelse talent (20) namelijk geen toestemming gegeven voor de tweet en was hij boos over de toon die gehanteerd werd. De uitdaging die Mbappé wordt voorgelegd, wil de aanvallende middenvelder niet uiten en naar verluidt wordt er nagedacht over de toekomst van het social media-team dat de kanalen van Foden beheert.

Gary Neville, analist bij Sky Sports, greep de situatie aan om voetballers in de Premier League nogmaals op het hart te drukken om de sociale kanalen in eigen beheer te nemen. Daardoor zouden dit soort incidenten niet meer voor kunnen komen. Eerder kwam Joe Hart al in opspraak toen hij na de uitschakeling van zijn club Tottenham Hotspur een post plaatste met de tekst 'klusje geklaard'. Ook dat bleek zijn social-team te zijn geweest.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws