'Actie van Vitesse-fans ontsierd door veelvuldig scanderen van anti-Joodse leuzen'

'Actie van Vitesse-fans ontsierd door veelvuldig scanderen van anti-Joodse leuzen'

Gepubliceerd: donderdag 15 april 2021 om 11:15do 15-04-2021 om 11:15

De sfeeractie die supporters van Vitesse woensdagavond hielden op de John Frostbrug in Arnhem is ontsierd door discriminerende leuzen. Volgens Omroep Gelderland waren er anti-Joodse geluiden te horen en gaat de politie het incident onderzoeken.

De fans van Vitesse verzamelden zich rond 21.00 uur op de Arnhemse brug, waar een spandoek werd opgehangen en veel vuurwerk werd afgestoken. Daarmee warmden de supporters alvast op voor de bekerfinale, die zondagavond tegen Ajax gespeeld zal worden.

Toch werd de actie ontsierd door discriminerende leuzen. Er werd meermaals 'Hamas, Hamas, Joden aan het gas' gescandeerd door een 'groot deel van de deelnemende Vitesse-fans', zo schrijft Omroep Gelderland. Die leuzen zijn gericht aan de aanhang van tegenstander Ajax, maar daarmee wordt ook de Holocaust aangehaald.

De politie gaat de zaak verder onderzoeken, zo heeft het laten weten. Het aanpakken van discriminatie heeft 'prioriteit' en het is daarbij afhankelijk van informatie van burgers. Getuigen worden dan ook opgeroepen om zich te melden.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws