De Jong sluipt met Sevilla de titelstrijd in: 'Er gaat echt nog genoeg gebeuren'

De Jong sluipt met Sevilla de titelstrijd in: 'Er gaat echt nog genoeg gebeuren'

15-04-2021 11:33
24

Luuk de Jong heeft de Spaanse titel met Sevilla nog niet helemaal uit zijn hoofd gezet. In het kielzog van Atlético Madrid, Real Madrid en FC Barcelona is de Nederlandse spits met zijn ploeg de nummer vier en staat het zes punten achter op de koploper.

Iedereen verwacht dat de titelstrijd tussen de drie topclubs zal gaan, maar stiekem hoopt men in Sevilla ook nog mee te kunnen doen. "Je weet nooit", zegt De Jong tegen het Algemeen Dagblad. "Kampioen worden is natuurlijk wel dé droom. Maar we beseffen dat er drie teams boven ons punten moeten verspelen. Daarom zijn we er niet extreem mee bezig."

Op dit moment komt de club uit Andalusië punten tekort die men in oktober lijkt te hebben verloren. Toen gingen ploegen als Granada en Eibar er met punten vandoor. "In die periode was het extra druk met de Champions League-start en interlands", herinnert de lange spits zich. "Je kunt zeggen dat we toen de punten hebben verloren die we straks misschien nét tekortkomen. Al zullen Barcelona, Real en Atlético ook wijzen op fases in hun seizoen als ze de titel mislopen."

Aan voorspellingen over de uitkomst van de spannende titelstrijd waagt De Jong zich niet. "Van Atlético wonnen we een week geleden, Barcelona klopten we in de eerste halve finale van de beker en oogt nu sterk. En bij Real zie je hoeveel kwaliteit de oudere spelers nog brengen. Het is nog Barcelona-Atlético en Real-Sevilla. Er gaat echt nog genoeg gebeuren."