Konterman laat PEC na dit seizoen achter zich en krijgt nieuwe klus bij de KNVB

Konterman laat PEC na dit seizoen achter zich en krijgt nieuwe klus bij de KNVB

15-04-2021 12:03 Laatste update: 12:08
Eredivisie 59 Reacties

Bert Konterman keert na dit seizoen terug bij de KNVB. De huidige oefenmeester van PEC Zwolle ging halverwege dit seizoen aan de slag als opvolger van de ontslagen John Stegeman, maar Art Langeler neemt zijn taken na dit seizoen over. 

Konterman heeft daarom besloten om na dit seizoen terug te keren bij de KNVB, waar hij de trainer van Oranje O19 gaat worden. "De functie van hoofdtrainer bij PEC Zwolle bevalt mij hartstikke goed. De club, staf, medewerkers en supporters hebben mij een ontzettend mooie ervaring geboden. Het doet mij eens te meer beseffen dat ik graag op eigen benen wil staan en dat ik momenteel dus niet de functie van assistent-trainer ambieer", vertelt Konterman in een reactie op de clubwebsite van PEC.

"Het aanbod van de KNVB om trainer te worden van de O19 vind ik perfect passen in mijn straatje", vervolgt Konterman. "De O19 is komend seizoen het hoogste jeugdteam van de voetbalbond en biedt mij een prachtige uitdaging om te werken met de grootste talenten van het land. De focus gaat nu echter weer volledig op PEC Zwolle, waar we nog vijf belangrijke wedstrijden hebben om voor een zo hoog mogelijke eindklassering te gaan."

Technisch manager Mike Willems van PEC kan begrip opbrengen voor de beslissing van de huidige trainer. "Het is hartstikke mooi dat hij in februari bereid was in te stappen om dit seizoen samen met de spelersgroep en staf tot een goed einde te brengen. Op dit moment zit hij precies op de helft van zijn tien wedstrijden aan het roer van onze club en dus vallen er de komende weken nog genoeg punten te pakken om het seizoen zo sterk als mogelijk af te sluiten."

Na dit seizoen keert Art Langeler terug als eindverantwoordelijke van De Blauwvingers. Het was voor Konterman reden om verder te kijken.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s