Vitesse reageert op 'triest gedeelte van supporters': 'Nemen er afstand van'

Vitesse reageert op 'triest gedeelte van supporters': 'Nemen er afstand van'

Gepubliceerd: donderdag 15 april 2021 om 13:10do 15-04-2021 om 13:10

Vitesse heeft in een statement op de clubwebsite afkeurend gereageerd op het gedrag van enkele supporters tijdens de prachtige sfeeractie van woensdagavond op de John Frostbrug. Een gedeelte van de fans zong anti-Joodse liederen. De politie is volgens Omroep Gelderland een onderzoek gestart. 

"Het spandoek, de fakkels en de steun richting de staf en spelers is ronduit geweldig. De hele stad en regio kijkt uit naar zondag 18 april. De saamhorigheid in de regio neemt ongekende vormen aan. Iedereen is er klaar voor en heeft er zin in", geeft algemeen directeur Pascal van Wijk van Vitesse aan op de clubwebsite.

"Het is ronduit triest dat een klein gedeelte zich niet wist te gedragen", vervolgt Van Wijk. "Hier nemen wij nadrukkelijk afstand van. En niet alleen wij als club. Ook het overgrote merendeel van de supporters die zich woensdagavond van hun beste kant hebben laten zien, sluiten zich hier volledig bij aan. Zij hebben openlijk en recht vanuit hun supportershart het wangedrag van de enkelingen veroordeeld."

Een groepje fans zou onder meer 'Hamas, Hamas, Joden aan het gas' hebben geroepen. Die leuzen waren gericht aan het adres van de Ajax-fans, maar met de uitspraken wordt ook de Holocaust aangehaald.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws