Transfer van Ajax naar AS Roma ketste af: 'President barstte in tranen uit'

Transfer van Ajax naar AS Roma ketste af: 'President barstte in tranen uit'

Gepubliceerd: donderdag 15 april 2021 om 13:34do 15-04-2021 om 13:34

Laatste update: donderdag 15 april 2021 om 15:53do 15-04-2021 om 15:53

Voor Gerald Vanenburg, inmiddels werkzaam bij Ajax als jeugdtrainer, zal de wedstrijd van de Amsterdammers tegen AS Roma bijzondere herinneringen oproepen. De toenmalig Ajax-speler tekende in 1989 een contract in Rome, om het enige tijd later weer te verscheuren. Dit leidde tot grote teleurstelling in Italië.

"Het was een drama", vertelt Vanenburg in een interview op de website van Ajax. Hij besloot om toch niet naar Rome te vertrekken, maar bij PSV aan te sluiten. "Toen ik het vertelde barstte hun president in tranen uit." De aanvaller was onder de indruk van de reactie van de betrokken officials. "Dat was natuurlijk verschrikkelijk. De UEFA werd erbij gehaald; het was echt een probleem. Er werd een stevige boete uitgedeeld. En achteraf had ik het gevoel dat ik die stap toch had moeten maken."

Vanenburg speelde van 1980 tot en met 1986 in het shirt van Ajax en had met zijn overstap naar de Italiaanse competitie dezelfde furore als Ruud Gullit en Marco van Basten kunnen maken. Toch ligt Vanenburg er niet wakker van dat hij deze nooit heeft verkregen. "Ik vind het eigenlijk erger dat ik die mensen, die fantastisch waren, heb teleurgesteld. Normaal gesproken ga ik zo niet met mensen om."

Of Vanenburg achteraf spijt heeft van zijn keuze? "Het is een mooie club en een mooie stad. Het is niet gelopen zoals het had moeten gaan, maar een mens maakt fouten in zijn leven. Soms maak je een keuze waarvan je achteraf denkt: had ik niet moeten doen. Dit was er zo eentje", besluit de oud-Ajacied.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws