Van Leeuwen prijst talentvolle NEC-stopper aan: 'Die kan straks zo in Italië mee'

Van Leeuwen prijst talentvolle NEC-stopper aan: 'Die kan straks zo in Italië mee'

Gepubliceerd: donderdag 15 april 2021 om 14:14do 15-04-2021 om 14:14

Ted van Leeuwen is bijna twee maanden werkzaam als technisch directeur bij NEC en heeft voor het eerst de media te woord gestaan. De voormalig journalist, die een ruim verleden heeft bij aartsrivaal Vitesse, moet de Nijmegenaren terug naar de Eredivisie brengen.

Van Leeuwen voelt de druk en neemt die ook op zijn schouders. "We moeten naar de Eredivisie", zegt hij tegen de Gelderlander. "Als dat dit jaar niet lukt, dan móét het volgend seizoen. Het maakt voor mijn werk de komende maanden niet uit of we dit seizoen wel of niet promoveren. Ook als dat in mei niet lukt, moet er na de zomer een eredivisiewaardige ploeg staan. Hoe dan ook. Dat is vereist om dan volgend seizoen wél te promoveren."

Zijn voormalige collega's aan de andere kant van de Waal lieten van zich horen toen de NEC-aanstelling van Van Leeuwen bekend werd. "Natuurlijk heb ik reacties gehad van mensen van Vitesse. Maar dat was op een leuke manier. Van oud-medewerkers, berichten met smileys. Overloper noemden ze me, voor de grap."

Het Arnhemse hoofdstuk is voor de technisch directeur echter voorbij. Hij is alleen nog maar bezig met het aantrekken van nieuwe spelers en het behouden van talentvolle jeugd. "Zo'n Cas Odenthal bijvoorbeeld. Ik geniet van zijn ontwikkeling. Hij is mentaal supersterk, is no-nonsense en kan ook nog eens goed verdedigen. Dat is in Nederland een ondergewaardeerd vak. Hij kan straks zo in Italië mee."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws