Janssen 'brengt scheidsrechter Kooij in diskrediet' en krijgt schorsing van KNVB

Janssen 'brengt scheidsrechter Kooij in diskrediet' en krijgt schorsing van KNVB

15-04-2021 14:54 Laatste update: 15:58
161

Roel Janssen, verdediger van Fortuna Sittard, is door de KNVB voor één wedstrijd geschorst voor zijn uitlatingen tegenover scheidsrechter Joey Kooij. Tijdens en na de thuiswedstrijd tegen FC Emmen (1-3) liet de Limburger zich gaan.

Janssen hield een tegenstander vast in het strafschopgebied, waarvoor hij de rode kaart kreeg en Emmen een penalty te nemen kreeg. Daar was de linksbenige verdediger het duidelijk niet mee eens en na afloop liep hij leeg over scheidsrechter Kooij. Zo liet hij zich ontvallen dat de leidsman 'een arrogant ventje' is en dat hij 'gewoon niet kan fluiten'.

Naar aanleiding van die reactie en van 'beledigende opmerkingen binnen het veld' heeft de KNVB actie ondernomen. Janssen is vanwege het in diskrediet bengen van de scheidsrechter voor één wedstrijd geschorst en daar komt de straf voor zijn rode kaart later nog bovenop. Fortuna heeft het voorstel daartoe nog niet geaccepteerd en dus is het nog niet duidelijk hoe veel wedstrijden de stopper in totaal zal moeten missen.

Zeker is wel dat Janssen voor de uitwedstrijd bij ADO Den Haag van dit weekend geen optie zal zijn voor trainer Sjors Ultee. Donderdagavond wordt duidelijk hoe veel wedstrijden de Limburger extra zal moeten brommen vanwege zijn rode kaart.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie