'Raadsel van Osnabrück' is opgelost: 'Jay-Roy Grot aansporen met Guus Meeuwis'

'Raadsel van Osnabrück' is opgelost: 'Jay-Roy Grot aansporen met Guus Meeuwis'

Gepubliceerd: donderdag 15 april 2021 om 15:10do 15-04-2021 om 15:10

Laatste update: donderdag 15 april 2021 om 16:00do 15-04-2021 om 16:00

Woensdagavond voltrok zich een bijzonder tafereel tijdens het duel in de 2. Bundesliga tussen VfL Osnabrück en Regensburg. In de rust klonk uit de stadionspeakers van de Duitse club het nummer Per Spoor (Kedeng Kedeng) van Guus Meeuwis. ESPN zocht uit waarom het nummer door het stadion schalde.

"We wilden onze nieuwe speler Jay-Roy Grot een beetje aansporen, een hart onder de riem steken. Hij kwam na rust in de ploeg", begint stadionspeaker Carsten Thye zijn uitleg. Samen met Matthias Wellbrock, ook wel bekend als DJ Matze, bedient hij de geluidsinstallatie in het stadion.

"Geen idee of hij (Grot red.) ervan houdt, haha. Ach, een geintje. Onze fans kennen dat nummer ook. Het is in het Duits een aardige hit geweest. Die kunnen het refrein wel meezingen", aldus Thye, die van mening is dat het steuntje in de rug de oud-speler van onder meer VVV-Venlo en Vitesse weinig geholpen heeft. "Laat ik het netjes zeggen, Jay-Roy speelde onopvallend."

Osnabrück kent een beroerd seizoen. 11 thuiswedstrijden werden er op rij verloren, waardoor de club nu op de 16e plaats in de 2. Bundesliga staat. De kans dat tijdens de volgende thuiswedstrijd weer de hit van Guus Meeuwis door het stadion schalt lijkt nihil. "Het heeft Grot niet geholpen", concludeert de stadionspeaker.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws