Cambuur is bijna kampioen: 'Het is verstandig als Gudde niet met de schaal komt'

Cambuur is bijna kampioen: 'Het is verstandig als Gudde niet met de schaal komt'

Gepubliceerd: donderdag 15 april 2021 om 15:18do 15-04-2021 om 15:18

Laatste update: donderdag 15 april 2021 om 16:01do 15-04-2021 om 16:01

Henk de Jong heeft liever niet dat Eric Gudde, de KNVB-directeur die vorig seizoen besloot om Cambuur niet te laten promoveren, de schaal komt uitreiken bij een eventueel kampioenschap. De trainer denkt dat het verstandiger is om een ander te sturen.

Vorig seizoen stond Cambuur mijlenver voor in de Keuken Kampioen Divisie, maar mocht de ploeg van De Jong niet promoveren toen de competities definitief werden gestopt. Dit jaar gaan de Leeuwarders alsnog met die promotie aan de haal. "Voor heel veel mensen is het normaal wat wij hebben gedaan", zegt de trainer tegen het Algemeen Dagblad. "Dat is het echter niet."

De festiviteiten kunnen beginnen als Cambuur vrijdag van Helmond Sport wint. Dan is het officieus gepromoveerd, omdat de concurrentie dan alleen maar in punten gelijk kan komen en het doelsaldo van de geelblauwen veel beter is. Een eventueel kampioenschap en de daarbijbehorende schaal kunnen later pas verdiend worden.

De Jong hoopt echter dat Gudde daar niet bij aanwezig zal zijn. Vorig jaar sprak hij schande van de beslissing van de KNVB-directeur en dat zit nog altijd in zijn achterhoofd. "Het is beter dat Gudde niet komt als wij nu de schaal uitgereikt krijgen. Ik heb toen geen toneelstukje opgevoerd, dit is hoe ik ben en ik sta er nog steeds achter. Hij moet niet komen, dat is niet verstandig. Op menselijk gebied bedoel ik dat, verder is het een hele nette man."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws