Gudde reageert op stevige teksten De Jong: Wat wil hij hiermee bereiken?

Gudde reageert op stevige teksten De Jong: "Wat wil hij hiermee bereiken?"

15-04-2021 19:43
87

KNVB-directeur Eric Gudde heeft met verbazing kennisgenomen van de uitspraken van Henk de Jong, de trainer van SC Cambuur. De Jong is met zijn ploeg hard op weg naar de Eredivisie en opperde dat het maar beter was als Gudde de schaal niet uit kwam reiken.

Cambuur is de nasleep van het vorige Keuken Kampioen Divisie-seizoen namelijk nog niet vergeten. De Leeuwarders stonden toen ook ver voor op de concurrentie: toen het seizoen echter werd stilgelegd, werd de competitiestand echter bevroren door de KNVB en werd Cambuur het kind van de rekening. "Het is beter dat Gudde niet komt als wij nu de schaal uitgereikt krijgen", liet De Jong eerder op de donderdag weten. "Hij moet niet komen, dat is niet verstandig. Op menselijk gebied bedoel ik dat, verder is het een hele nette man."

Gudde is echter van plan om 'gewoon' de schaal te overhandigen zodra Cambuur de titel binnen heeft. "Ik heb wel mijn verantwoordelijkheden als KNVB-directeur", laat hij weten aan het AD. De KNVB-directeur kijkt op van de uitlatingen van De Jong. "Apart dat een trainer zich opwerpt als woordvoerder van de club. Wat wil hij hiermee bereiken?"

Cambuur heeft de Keuken Kampioen Divisie-titel al bijna binnen: de voorsprong op nummer twee De Graafschap is negen punten, met nog vijf wedstrijden voor de boeg. Nummer drie Almere City staat zelfs op twaalf punten afstand: als Cambuur vrijdag zelf wint van Helmond Sport en Almere City één dag later niet wint van Go Ahead Eagles, is de promotie al een feit.