'Nieuws uit Zweden: Hammarby zet in op recorddeal, Ajax op lijstje gegadigden'

'Nieuws uit Zweden: Hammarby zet in op recorddeal, Ajax op lijstje gegadigden'

15-04-2021 19:58 Laatste update: 20:17
17

Onder meer Ajax heeft zijn vizier op Zweden gericht, meldt FotbollDirekt. De Amsterdammers hebben belangstelling voor Akinkunmi Amoo, een achttienjarige Nigeriaanse buitenspeler van Hammarby die echter nog door veel meer clubs gevolgd wordt.

De jeugdinternational van Nigeria heeft vier keer gescoord in zijn eerste dertien wedstrijden namens Hammarby en staat er goed op bij de internationale scouts. Naast Ajax zouden ook Valencia, Atlético Madrid, Borussia Dortmund en Leicester City geïnteresseerd zijn. FotbollDirekt voegt daar bovendien een rijtje met niet nader genoemde clubs uit de Eredivisie en de Belgische Jupiler Pro League aan toe.

De penningmeester van Hammarby wrijft zich alvast in de handen. Amoo staat nog tot 2024 onder contract en moet een veelvoud van zijn aankoopbedrag – naar verluidt kwam hij voor circa twee ton over uit Nigeria – terug gaan verdienen. Club Brugge-verdediger Odillon Kossounou is met 3,85 miljoen euro de duurste uitgaande transfer uit de clubgeschiedenis, maar als het aan de Zweden ligt, gaat dat record er binnenkort aan.