KNVB begrijpt kritiek Ajax, PSV, Feyenoord en AZ: 'Daar hadden ze een punt'

KNVB begrijpt kritiek Ajax, PSV, Feyenoord en AZ: 'Daar hadden ze een punt'

15-04-2021 20:08
15

KNVB-voorzitter Just Spee is het deels eens met de kritiek van Edwin van der Sar, Toon Gerbrands, Mark Koevermans en Robert Eenhoorn. De directeuren van de vier topclubs in Nederland spuwden enkele maanden geleden hun gal over de voetbalbond.

De KNVB was onzichtbaar na de corona-uitbraak en weigerde leiding te nemen, luidde de kritiek. "Ik herken het omdat ze deze kritiek ook naar onszelf hebben geventileerd. Maar er zitten twee kanten aan dit verhaal", reageert Spee, sinds december 2019 voorzitter van de KNVB, in een uitgebreid interview met Voetbal International.

Hij legt uit: "Clubs zeggen vaak dat ze zichtbaarheid van ons willen, op de momenten dat het hún uitkomt. En ze willen onzichtbaarheid en geen bemoeienis van de bond als dát hun uitkomt. Zo zal het altijd blijven tussen clubs en KNVB. Dat is niet alleen het sentiment bij de topclubs, maar ook in de lagere regionen."

Toch kijkt Spee ook kritisch naar de rol van de KNVB. "Er was bijvoorbeeld kritiek op onze communicatie. Dus daar hadden de directeuren van de topclubs een punt", zegt hij. "Aan de andere kant: ik ben lange tijd crisismanager geweest en je kunt bij ieder onderzoek blind intekenen op kritiek op de communicatie. Dan nóg is dat een aspect waarin we extra moeten investeren."