Janssen kapittelt 'debielen' in aanloop naar Ajax - Vitesse: 'Nooit doen'

Janssen kapittelt 'debielen' in aanloop naar Ajax - Vitesse: 'Nooit doen'

15-04-2021 20:35
34

Theo Janssen heeft geen goed woord over voor de Vitesse-supporters die zich woensdagavond hebben misdragen. Een prachtige sfeeractie op de John Frostbrug in Arnhem werd ontsierd door antisemitische leuzen.

'Hamas, Hamas, Joden aan het gas', werd onder meer gescandeerd. Janssen, een rasechte Arnhemmer maar ook oud-speler van Ajax, baalt als een stekker. "Weet je wat het is: supporters organiseren een fantastische actie, maar er zijn altijd mensen die iets roepen", reageert hij in de studio van RTL7.

"Dan gaat er een groepje in mee of een paar mensen, maar 90 of 95 procent heeft daar niks geroepen... Dat kleine groepje wordt dan weer uitgelicht. Maar dat zijn gewoon debielen", verduidelijkt Janssen. "Het is een mooie sfeeractie en daar moet het ook bij blijven. Je moet nooit zulke dingen gaan roepen.'

De politie is volgens Omroep Gelderland een onderzoek gestart naar de gebeurtenissen. Vitesse heeft in een statement afkeurend gereageerd. De bekerfinale in De Kuip begint zondag om 18.00 uur.