Perez en De Boer streng: 'Eén van de snelste Ajax-spelers? Ik zie het niet'

Perez en De Boer streng: 'Eén van de snelste Ajax-spelers? Ik zie het niet'

15-04-2021 20:53 Laatste update: 21:02
13

Het spel van David Neres en Antony kan Kenneth Perez en Ronald de Boer al een tijdje niet bekoren. De Braziliaanse vleugelaanvallers van Ajax, die in de Europa League-return tegen AS Roma weer een basisplaats hebben, moeten meer brengen, vinden de ESPN-analisten.

"Antony liet in het begin zien: het kan me niet schelen wie voor me staat", aldus De Boer. "Maar nu maakt hij vaak een actie en speelt hij de bal toch weer terug. Ik zie hem niet continu de tegenstander opzoeken." Perez denkt dat het te maken heeft met trainer Erik ten Hag. "Die wisselt hem steevast in de zestigste minuut. Je ziet dat hij denkt: daar gaan we weer. Dat is niet bevorderlijk voor je onbevangenheid en kan invloed hebben op zulke spelers."

De Boer voelt dat het 'een mentaal dingetje' is. "Neres is ook echt zoekende, maakte veel verkeerde keuzes en is niet in vorm. Ajax heeft wel écht twee jongens nodig die het de backs van AS Roma lastig maken. Ze spelen op cruciale posities."

Het haperende spel van Neres baart Perez en De Boer dan ook zorgen. "Hij lijkt niet de snelheid te hebben", aldus de Deen, die bijval krijgt van zijn collega. "Volgens de statistieken is hij één van de snelste Ajax-spelers, maar dat zie je haast niet." Perez: "Hij is natuurlijk wel veel geblesseerd geweest, maar hij heeft inmiddels alweer veel gespeeld. Hopelijk voor Ajax hebben ze vandaag hun dag."