Janssen kritisch op Klaiber: 'Dat kan hij niet, maar verwachten ze wel bij Ajax'

Janssen kritisch op Klaiber: 'Dat kan hij niet, maar verwachten ze wel bij Ajax'

Gepubliceerd: donderdag 15 april 2021 om 20:56do 15-04-2021 om 20:56

Laatste update: donderdag 15 april 2021 om 21:03do 15-04-2021 om 21:03

Theo Janssen begrijpt de keuze van Ajax-trainer Erik Ten Hag voor Sean Klaiber om de geschorste Devyne Rensch te vervangen, maar is zelf allesbehalve gecharmeerd van de rechtsback. De oud-middenvelder van Vitesse vindt dat Klaiber niet kan brengen wat er bij Ajax van een verdediger verwacht wordt.

Klaiber speelt donderdagavond op de plaats van de geschorste Devyne Rensch, wanneer Ajax het opneemt tegen AS Roma in de kwartfinale van de Europa League. Janssen vindt dat Klaiber tekort komt voor het niveau dat Ajax nastreeft. "Bij Utrecht moest hij over de zijlijn rennen en spelen. Bij Ajax verwachten ze van een back meer dan alleen de zijlijn bespelen. Daar verwachten ze af en toe ook dat een back het middenveld instapt en daar meevoetbalt", begint de analist in de studie van RTL 7.

Wanneer dat gebeurt, gaat het volgens Janssen bijna altijd mis. "Als Klaiber iets niet kan, dan is het voetballen op het middenveld want daar gaat het te snel voor hem." Toch begrijpt Janssen dat Klaiber naar Ajax gehaald is als back-up van Jürrien Timber en Devyne Rensch. "Dat zijn jongens die er in één keer staan. Ten Hag kent hem natuurlijk van hij Utrecht-periode. Maar de Klaiber van FC Utrecht en de Klaiber van Ajax: dat is een wereld van verschil. Je ziet het, hij is heel onzeker. Iedere bal die hij krijgt wil hij zo snel mogelijk afspelen. Ik ben niet heel zeker van hem."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws