Ajax heeft nog 45 minuten: Hier mag je toch niet door uitgeschakeld worden?

Ajax heeft nog 45 minuten: "Hier mag je toch niet door uitgeschakeld worden?"

15-04-2021 22:01
13

Ajax heeft het alleen aan zichzelf te wijten als AS Roma in de kwartfinale van de Europa League aan het langste eind trekt. Dat concluderen Ronald de Boer en Kenneth Perez in de ESPN-studio. Na 45 minuten is er nog niet gescoord in Rome.

Ajax moet minimaal twee goals maken om in Europa te blijven, benadrukt Perez. "Hier mag je toch niet door uitgeschakeld worden?", zegt hij. "Ik snap heel goed dat Roma in Italië alle topwedstrijden verliest. Ze willen opbouwen, maar kunnen het niet zo goed. Daarom kreeg Ajax ook kansen. En ze staan wel compact, maar er is genoeg ruimte om te voetballen, zeker voor ploegen met het niveau van Ajax."

De Boer ziet dat Roma-doelman Pau López denkt dat hij heel goed kan meevoetballen. "Maar dat is dus helemaal niet zo", zegt hij. "De bal moet ook sneller van voet naar voet. Ajax mist een speler als Frenkie de Jong, die vanuit de achterhoede met een versnelling komen. De enige die zoiets kan is Ryan Gravenberch. Op zijn plek kan dan bijvoorbeeld Mohammed Kudus spelen. Dan krijg je wat meer voetbal in het team."