Ajax mist creativiteit: 'Het is heel voorspelbaar, merk je wel als je Blind mist'

Ajax mist creativiteit: 'Het is heel voorspelbaar, merk je wel als je Blind mist'

15-04-2021 22:07 Laatste update: 22:08
8

Ajax miste in de eerste helft de creativiteit in het elftal op door de Romeinse muur te breken, vindt analist Theo Janssen. In de studio van RTL 7 oordeelt de voormalig middenvelder dat het spel van de Amsterdammers in de eerste helft veel te statisch was.

Roma-Ajax staat halverwege nog altijd 0-0. De Amsterdammers hebben twee treffers nodig om zicht te houden op een plaats in de halve finale van de Europa League. De eerste helft viel dan ook tegen, concludeert Janssen. "Ze hebben één, twee kleine mogelijkheden gehad, die ze dan niet helemaal goed uitspelen. Voor de rest is het heel statisch: te weinig snelheid, zeker bij de middenvelders die de passes moeten geven."

Ook collega-analist Jan Boskamp is niet onder de indruk van het spel van Ajax. "In het centrum ligt de ruimte niet, maar wel aan de zijkant. Het is heel voorspelbaar", vertelt Boskamp. Volgens Janssen moet Ten Hag in de rust ingrijpen. "Je mist wel een beetje creativiteit, zeker in de laatste linie. Dat merk je toch wel als je Daley Blind mist. Mohammed Kudus bijvoorbeeld op het middenveld brengen, die heeft dat wel."

Toch heeft Janssen nog alle vertrouwen in een goede afloop. "Ajax heeft zoveel kwaliteit dat het altijd nog de goede kant op kan vallen." Het invallen van Brian Brobbey juicht de analist toe. "Tadic weer naar de linkerant zetten. Antony viel ook weer erg tegen in de eerste helft."