15-04-2021 22:52 Laatste update: 23:48
26

De vier halve finalisten van de Europa League zijn bekend. AS Roma, dat in eigen stadion Ajax uitschakelde, krijgt in de halve eindstrijd gezelschap van Manchester United, Arsenal en Villarreal.

Manchester United - Granada 2-0
United wist vorige week in Spanje al vrij gemakkelijk te winnen van Granada en ook op Old Trafford had de formatie van manager Ole Gunnar Solskjaer niet veel te duchten van de gasten. Edinson Cavani zette The Red Devils na zes minuten voetballen op een 1-0 voorsprong. Na een knappe assist van Paul Pogba volleerde de spits uit Uruguay de bal keurig in de verre hoek.

Na rust viel Donny van de Beek in aan de kant van United, maar kon zijn stempel niet drukken op het spel van de thuisploeg. United geloofde het allemaal wel en Granada was niet bij machte om aanvallend iets te brengen op vreemde bodem, waardoor de ploeg van Solskjaer zich op kan gaan maken voor de halve finale van de Europa League.

Slavia Praag - Arsenal 0-4
De formatie van Mikel Arteta deed in de eerste helft direct zaken in Tsjechië. Waar The Gunners vorige week nog bleven steken op een 1-1 gelijkspel in eigen huis, had Arsenal donderdagavond geen kind aan de weerloze ploeg uit Praag. In de eerste helft maakte de uitploeg drie treffers in een tijdsbestek van zes (!) minuten.

Na rust nam Arsenal gas terug en kwam het nog eenmaal tot scoren. Alexandre Lacazette tekende een kwartiertje voor tijd voor zijn tweede treffer van de avond en zette daarmee de 0-4 op het scorebord.

Villarreal-Dinamo Zagreb 2-1
Het avontuur van stuntploeg Dinamo Zagreb, dat in de vorige ronde van de Europa League op miraculeuze Tottenham Hotspur uit wist te schakelen, eindigde donderdagavond in Spanje. Villarreal bleek over twee wedstrijden te sterk voor de koploper van Kroatische competitie. De Spanjaarden wisten vorige week met 0-1 te winnen en waren ook de winnaar in de returnwedstrijd van donderdagavond.

Paco Alcácer en Gerard Moreno, beide spits van beroep, wisten het net voor de rust al te vinden: 2-0. Na rust deed Dinamo in de persoon van Mislav Orsic nog wel iets terug, maar het bleek niet genoeg. Over twee wedstrijden bleek Villarreal de sterkste en vindt zich daardoor terug bij de laatste vier van de Europa League.