Klaassen: 'Moeten ook in de spiegel kijken, dan was het gewoon niet goed genoeg'

Klaassen: 'Moeten ook in de spiegel kijken, dan was het gewoon niet goed genoeg'

15-04-2021 23:15 Laatste update: 23:36
70

Davy Klaassen stelt dat de uitschakeling in de Europa League geen effect zal hebben op de bekerfinale van aankomende zondag tegen Vitesse. De middenvelder van Ajax vindt dat de Amsterdammers over twee wedstrijden gezien te weinig gebracht hebben tegen AS Roma, waardoor uitschakeling een logisch gevolg is.

De middenvelder is zwaar teleurgesteld. "Ik denk als je het over twee wedstrijden bekijkt zeker", begint Klaassen direct na de uitschakeling. "Maar we moeten ook in de spiegel kijken: het was dan ook gewoon niet goed genoeg. Ik denk wel dat we momenten hadden dat we konden scoren, maar toch te weinig."

Klaassen kreeg in de eerste helft zelf ook een dot van een kans. "Zo’n kans moet er in, 100 procent", erkent hij voor de camera van RTL7. "Ik schiet hem niet hoog genoeg." De afgekeurde goal van Dusan Tadic zag Klaassen niet als een kantelpunt in de wedstrijd. "Het gaf wel een extra boost. Het was op het moment een domper, maar daarna wilden we wel door."

De uitschakeling in Europa heeft volgens Klaassen geen effect op de aanstaande bekerfinale van aankomende zondag tegen Vitesse. "Wat het resultaat ook zou zijn, we wisten dat we door moesten. We konden het sowieso niet vieren en kunnen nu ook niet rouwen. We moeten door en daar gaan we voor."