Perez ziet wissel Ten Hag verkeerd uitpakken: 'Het was totaal weg bij Ajax'

Perez ziet wissel Ten Hag verkeerd uitpakken: 'Het was totaal weg bij Ajax'

15-04-2021 23:08
69

Kenneth Perez houdt een wrang gevoel over aan het Europa League-tweeluik tussen Ajax en AS Roma. De kwartfinale bleek donderdagavond het eindstation van de Amsterdammers (1-1, na de 1-2 van vorige week).

Perez spreekt bij ESPN van 'twee bijzondere wedstrijden'. "Misschien is het veel te Nederlands hoe wij hier zitten te praten: Roma kan er echt he-le-maal niks van. Maar Ajax is misschien toch niet zo goed dat ze écht het verschil kunnen maken. Het is op cruciale momenten beslist: Dusan Tadic miste die penalty en de scheidsrechter (Antony Taylor) had vanavond ook kunnen denken: nou, daar blijf ik vanaf", zegt hij over de afgekeurde Tadic-goal.

De keuzes van Erik ten Hag pakten ook verkeerd uit, constateert Perez. "Het gekke is: Ajax maakt de 0-1, vervolgens wordt de 0-2 afgekeurd en dan komt Mohammed Kudus erin voor Edson Álvarez. Een aanvallende wissel, maar het maakt het eigenlijk alleen maar erger. Ajax was de bovenliggende partij en misschien is het dan logisch om ook nog aanvallend te wisselen, maar daarna was het totaal weg en hebben we niks meer gezien. Het stónd al goed!"