Ten Hag ziet 'buitengewone ontwikkeling' bij handvol Ajax-spelers: 'Hoog niveau'

Ten Hag ziet 'buitengewone ontwikkeling' bij handvol Ajax-spelers: 'Hoog niveau'

16-04-2021 00:00
103

De Europa League-eliminatie van Ajax is 'bijzonder vervelend', vindt Erik ten Hag. De trainer stelt dat zijn ploeg twee wedstrijden heeft gedomineerd tegen AS Roma.

"Ja, we hebben twee keer de tegenstander gedomineerd, maar toch liggen we eruit", reageert Ten Hag voor de camera van ESPN. "Dat geeft natuurlijk een vervelend gevoel. Maar we kunnen ook trots zijn op de manier waarop we deze twee wedstrijden zijn aangegaan en hoe we de tegenstander eigenlijk overheerst hebben."

Het grote probleem, aldus Ten Hag: het missen van de vele kansen. "We hebben heel veel gecreëerd, maar zijn niet effectief genoeg geweest. In de eindfase moet je ook een beetje geluk hebben, maar dat hadden we niet. Het was te hectisch vanaf onze kant."

Ten Hag sluit af met een positieve noot. "Ik ben trots op ons spelniveau. We zitten echt in de goede richting, als team en als individu. Er zijn spelers die zich buitengewoon goed ontwikkelen en een heel hoog niveau halen. Dan is het bijzonder vervelend dat je die halve finale niet mag spelen. We hadden ons graag gemeten met Manchester United."