Ten Hag heeft goed én slecht blessurenieuws na Europa League-uitschakeling Ajax

Ten Hag heeft goed én slecht blessurenieuws na Europa League-uitschakeling Ajax

Gepubliceerd: vrijdag 16 april 2021 om 06:57vr 16-04-2021 om 06:57

Laatste update: vrijdag 16 april 2021 om 07:22vr 16-04-2021 om 07:22

De bekerfinale wordt 'wel heel kort dag' voor Sean Klaiber, stelt Erik ten Hag. Dat zou betekenen dat de rechtsback de finale wéér mist, nadat hij vorig jaar al een schorsing opliep voor de finale. Daartegenover staat de aanstaande rentree van Noussair Mazraoui en de beperkte schade bij Devyne Rensch na een uitvalbeurt tegen RKC Waalwijk. 

Klaiber liep donderdagavond in de Europa League-return tegen AS Roma (1-1) al vroeg een hamstringblessure op, waardoor hij het duel niet kon uitspelen. De kans is klein dat Klaiber bij de bekerfinale weer van de partij is. "Het wordt wel heel kort dag", vertelt Erik ten Hag op de persconferentie, waar hij geciteerd wordt door het Algemeen Dagblad. Een jaar geleden was Klaiber ontroostbaar, toen hij in laatste minuten van de halve finale - tegen Ajax - geel kreeg. Dat betekende een schorsing voor de eindstrijd in De Kuip, die door het coronavirus nooit gespeeld zou worden.

Ten Hag heeft ook goed nieuws over zijn opties op de rechtsbackpositie. De kans is aanwezig dat Mazraoui kan meereizen naar De Kuip, na twee maanden afwezigheid. "Hij zal niet beginnen, maar misschien zit hij er wel weer bij", stelt Ten Hag. De 51-jarige oefenmeester kan in de finale tegen Vitesse ook weer beschikken over Rensch, die tegen RKC Waalwijk geblesseerd uitviel en tegen Roma afwezig was door een schorsing. "Hij traint weer voluit mee. We rekenen op hem." De bekerfinale tussen Ajax en Vitesse wordt zondag in De Kuip afgewerkt. De aftrap van het duel staat gepland om 18.00 uur.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws