Karsdorp duidelijk: 'Weet niet waarom Ajax over deze wedstrijd gefrustreerd is'

Karsdorp duidelijk: 'Weet niet waarom Ajax over deze wedstrijd gefrustreerd is'

Gepubliceerd: vrijdag 16 april 2021 om 07:24vr 16-04-2021 om 07:24

Laatste update: vrijdag 16 april 2021 om 07:35vr 16-04-2021 om 07:35

Rick Karsdorp geeft toe dat Ajax over twee wedstrijden beter voetbalde dan AS Roma. De 26-jarige rechtsback ligt daar alleen niet wakker van, omdat hij met Roma door is naar de halve finale van de Europa League.

Na afloop van het duel staken een aantal Ajacieden hun frustratie niet onder stoelen of banken. Karsdorp heeft daar deels begrip voor. "Misschien zijn ze gefrustreerd over het feit dat ze de eerste wedstrijd de 2-0 moeten maken en daarna verder konden uitlopen", vertelt de drievoudig Oranje-international voor de camera van RTL. "Op basis van deze wedstrijd zou ik niet weten waarom ze gefrustreerd zijn." Toch vindt Karsdorp dat Ajax over twee wedstrijden de betere ploeg was. "Voetballend zeker, maar uiteindelijk staan wij in de halve finale. Daar komt zeker ook geluk bij kijken. Maar we zijn ook een volwassen ploeg, zoals je hebt kunnen zien."

Volgens Karsdorp was het ook even billenknijpen voor Roma tegen Ajax. "Dat kun je wel zeggen. Zij maken die 0-1 heel snel in de tweede helft. Dat wil je eigenlijk niet. Daarna maken ze ook in een keer de 0-2. Ik schreeuwde gelijk naar de scheids dat het een overtreding was. Gelukkig ging hij kijken en was het ook een overtreding. Geluk voor ons dus. Daarna zijn ze eigenlijk niet heel erg gevaarlijk meer geweest." 

Doordat Roma over twee wedstrijden met 3-2 van Ajax wint, gaat het door naar de halve finale van de Europa League. Daarin is Manchester United de tegenstander.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws