De Boer en Perez zijn het eens: 'De ergste speler om te verliezen voor Ajax'

De Boer en Perez zijn het eens: 'De ergste speler om te verliezen voor Ajax'

Gepubliceerd: vrijdag 16 april 2021 om 07:35vr 16-04-2021 om 07:35

Het gemis van Daley Blind liet zich in de twee wedstrijden tegen AS Roma duidelijk voelen, stellen Ronald de Boer en Kenneth Perez. Vooral de techniek van Blind in de passing ontbrak in het tweeluik met Roma.

"Als je één speler niet wil missen van deze selectie, dan is hij het. En misschien Tadic, maar vooral Blind", vertelt Perez na de wedstrijd aan tafel bij ESPN. "Hij heeft iets, wat niemand anders heeft in de selectie. Een 'bindmiddel' tussen verdediging en het middenveld."

Het waren die passes van achteruit die donderdagavond ontbraken bij Ajax, zo meent De Boer. "Hoeveel passes heb je vandaag gezien? Die harde passes die hij er normaal tussendoor snijdt? Misschien twee, maximaal. Het was lastig, maar Daley kan uitstellen", geeft de analist aan. Perez is het met hem eens. "Blind durft uit te stellen, zodat de anderen beter in positie komen. Die spelers hebben ze niet voldoende in de selectie. Blind was de ergste speler om te verliezen, uit tegen Gibraltar..."

Door de nederlaag over twee wedstrijden zit het Europese seizoen van Ajax erop. Roma gaat het in de halve finale opnemen tegen Manchester United, de andere halve finale gaat tussen Arsenal en Villarreal.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws