Kluivert bevestigt berichtgeving uit Spanje: 'Het lijkt wel te gaan gebeuren'

Kluivert bevestigt berichtgeving uit Spanje: 'Het lijkt wel te gaan gebeuren'

Gepubliceerd: vrijdag 16 april 2021 om 08:35vr 16-04-2021 om 08:35

Laatste update: vrijdag 16 april 2021 om 08:42vr 16-04-2021 om 08:42

Patrick Kluivert heeft zelf ook de verwachting uitgesproken dat hij vertrekt als hoofd jeugdopleiding bij FC Barcelona. Het gerucht ging al langer dat Kluivert Barcelona na dit seizoen gaat verlaten, doordat president Joan Laporta José Ramón Alexanco op zijn post wil hebben.

"Ik moet nog een gesprek voeren, maar ik denk wel dat dit mijn laatste seizoen zal zijn als hoofd jeugdopleiding", vertelt Kluivert in de Warming Up-podcast van Humberto Tan. "Laporta heeft met Alexanko samengewerkt en die wil hij waarschijnlijk graag op die positie hebben. Het is nog niet honderd procent zeker, maar het lijkt er wel op dat het gaat gebeuren."

Kluivert baalt van zijn aanstaande vertrek uit Catalonië. "Het is jammer. Je bent aan iets begonnen wat je goed hebt gedaan. Maar als ik wegga, dan heb ik het met heel veel plezier gedaan. Er komt vast een nieuwe kans voor mij", blijft de voormalig Barça-speler hoopvol.

In de toekomst wil Kluivert graag weer trainer worden, in plaats van een bestuurlijke rol vervullen. "Ik merk dat het coachen weer aan me begint te trekken", vertelt de voormalig assistent-trainer van onder meer het Nederlands elftal. "Ik ben met coachen begonnen, daarna ben ik de bestuurlijke kant op gegaan. Dat is ook fantastisch, maar het veld, het gras: dat blijft het mooiste wat er is. Ik kijk wat de mogelijkheden zijn en ga daaruit de beste keuze maken."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws