'Natuurlijk kunnen we het over Mark van Bommel hebben, maar ik kijk naar mezelf'

'Natuurlijk kunnen we het over Mark van Bommel hebben, maar ik kijk naar mezelf'

Gepubliceerd: vrijdag 16 april 2021 om 09:43vr 16-04-2021 om 09:43

Laatste update: vrijdag 16 april 2021 om 11:01vr 16-04-2021 om 11:01

Olivier Boscagli wil de schuld van zijn mislukte debuutseizoen bij PSV niet op Mark van Bommel afschuiven. De inmiddels 43-jarige oefenmeester gebruikte Boscagli vooral als linksback, terwijl de Fransman graag centraal achterin wilde spelen. Als verdedigende middenvelder blink hij nu uit bij PSV.

In gesprek met Voetbal International wordt Boscagli gevraagd naar zijn comeback. "Natuurlijk kunnen we het over Mark van Bommel hebben. Misschien had hij me wat meer vertrouwen kunnen geven of me centraal achterin kunnen proberen. Maar ik kijk naar mezelf", vertelt de 23-jarige verdediger. "Ik heb hem op het trainingsveld veel te weinig laten zien. De kritiek op mij snap ik ook wel, ik voetbalde gewoon niet goed."

"Ik dacht dat ik het met mijn goede linkerbeen hier wel even zou doen", vervolgt Boscagli. "Zo werkt het natuurlijk niet. Spelers met mijn talent, kun je overal vinden. Het gaat erom wat je bereid bent extra te doen om met je talent het verschil te maken. Ik was niet fit genoeg en er niet klaar voor drie topduels in één week te spelen. Vervolgens gaat het erom dat je eerlijk bent tegen jezelf."

Dit seizoen is Boscagli onder trainer Roger Schmidt uitgegroeid tot één van de sterkhouders van PSV. De laatste weken wordt Boscagli door de Duitse oefenmeester ook regelmatig als controlerende middenvelder gebruikt.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws