Punt van kritiek op PSV na Drommel-deal: 'Waarom Unnerstall laten gaan?'

Punt van kritiek op PSV na Drommel-deal: 'Waarom Unnerstall laten gaan?'

Gepubliceerd: vrijdag 16 april 2021 om 10:10vr 16-04-2021 om 10:10

Laatste update: vrijdag 16 april 2021 om 10:10vr 16-04-2021 om 10:10

Ronald Waterreus vindt het logisch dat PSV Joël Drommel naar Eindhoven haalt. De voormalig keeper denkt dat Drommel een mooie toekomst tegemoet gaat en het een kwestie van tijd is voordat de sluitpost bij het Nederlands elftal zit. 

"Ik denk dat PSV een goede slag slaat met Drommel", begint Waterreus in gesprek met het Omroep Brabant. "Het is een jonge, talentvolle keeper die eventueel straks ook bij Oranje kan gaan komen als hij het goed doet. Bij Twente heeft hij ook al een hoop meegemaakt. Van degradatie, tot promotie en wat teleurstellingen. Maar hoe hij zichzelf heeft ontwikkeld, is mooi om te zien. Hij lijkt uit het juiste hout gesneden."

De kans is aanwezig dat Yvon Mvogo door de transfer van Drommel na dit seizoen alweer terugkeert naar RB Leipzig. Toch begrijpt Waterreus de beslissing van de PSV-leiding wel. "Ik vind het wel een logische aankoop. Zeker omdat Mvogo officieel geen eigendom van de club is, maar gehuurd is. Het lijkt me logisch dat je als club dan liever in iemand investeert die echt bij jou onder contract staat."

Unnerstall
Over één kwestie laat Waterreus zich echter wel kritisch uit. "Wat ik alleen niet snap: waarom heeft PSV Lars Unnerstall dan laten gaan?" Unnerstall had volgend seizoen als back-up voor Drommel kunnen fungeren. "Maar omdat hij weg is, moet je waarschijnlijk op zoek gaan naar een nieuwe reserve doelman. En dat is niet makkelijk. Maar goed, misschien wilde Unnerstall zelf wel heel graag weg. Dat kan natuurlijk ook."

Waterreus is benieuwd of Drommel de druk die een topclub met zich meebrengt, aankan. "Bij PSV ligt er een vergrootglas op je. Analisten, fans, iedereen vindt wat van je. Kan hij daar mee omgaan? Bij Twente kun je een keer gelijkspelen of verliezen. Bij PSV moet er altijd gewonnen worden. Of hij bestand is tegen die druk? Daar kom je alleen achter als hij het ondergaat", sluit hij af.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Gaat Drommel slagen bij PSV?

Ja, hij heeft voldoende potentie
74%
Nee, daarvoor komt hij tekort
26%
(916 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws