Van de Beek kreeg weer een kans: 'Dat heeft hij nodig en het ging ook goed'

Van de Beek kreeg weer een kans: 'Dat heeft hij nodig en het ging ook goed'

16-04-2021 12:52
34

Donny van de Beek mocht donderdagavond een helftje meespelen bij Manchester United in het Europa League-treffen met Granada (2-0). De Nederlander viel in voor Paul Pogba en kreeg na afloop een compliment van manager Ole Gunnar Solskjaer.

United stond dankzij een treffer van Edinson Cavani al op een 1-0 voorsprong en dat leek na de 2-0 uitzege van vorige week in Spanje een veilige marge voor de Engelsen. Omdat Pogba in de eerste helft wel een gele kaart kreeg en Granada er alles aan deed om hem nog een prent aan te smeren, nam Solskjaer het zekere voor het onzekere en bracht hij Van de Beek.

"Ik wilde geen risico nemen", liet de Noor na afloop weten tegenover de aanwezige Engelse pers. "Daarnaast heeft Donny ook gewoon speeltijd nodig. Hij heeft het goed gedaan. Toch is Paul wel een echte leider op en naast het veld."

Daaruit blijkt wel dat de middenvelder uit Nijkerkerveen steeds moeilijker aan speeltijd zal komen op Old Trafford. Bruno Fernandes en dus ook Pogba lijken zekerheidjes en de positie naast dat tweetal wordt eigenlijk altijd opgevuld door of Scott McTominay, of Nemanja Matic. Ook heeft Solskjaer nog de beschikking over Fred.