Tuchtcommissie spreekt Janssen vrij van schorsing voor discutabele rode kaart

Tuchtcommissie spreekt Janssen vrij van schorsing voor discutabele rode kaart

16-04-2021 13:14
51

De tuchtcommissie betaald voetbal heeft besloten om Roel Janssen van Fortuna Sittard niet te schorsen naar aanleiding van zijn rode kaart tegen FC Emmen. De stopper werd weggestuurd door scheidsrechter Joey Kooij, maar volgens de tuchtcommissie was dat ten onrechte.

De rode kaart was erg discutabel, omdat Janssen alleen leek vast te houden in het strafschopgebied en geen duidelijke scoringskans ontnam. Dat acht de onafhankelijke tuchtcommissie ook bewezen, zo valt te lezen op de site van Fortuna. Daarnaast waren doelman Yanick van Osch en collega-verdediger Martin Angha in de buurt, waardoor er geen sprake was van vrije doortocht voor de aanvaller van Emmen. Arbiter Kooij gaf een penalty, maar ook een rode kaart.

Voor zijn uitlatingen tijdens en na afloop van de wedstrijd aan het adres van de scheidsrechter heeft Janssen wél een schorsing gekregen. De KNVB liet donderdag weten dat de Venlonaar één duel moet toekijken omdat hij de scheidsrechter 'in diskrediet' zou hebben gebracht. Tegenover ESPN liet Janssen weten dat hij Kooij 'een arrogant ventje' vond en dat de arbiter 'ook gewoon niet kan fluiten'.

Fortuna moet het door de uitspraak van de tuchtcommissie alleen in het uitduel met ADO Den Haag stellen zonder de linksbenige verdediger.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie