'Ik was toen zenuwachtiger dan bij het Champions League-duel in Bernabeu met Ajax'

'Ik was toen zenuwachtiger dan bij het Champions League-duel in Bernabeu met Ajax'

Gepubliceerd: vrijdag 16 april 2021 om 14:22vr 16-04-2021 om 14:22

Laatste update: vrijdag 16 april 2021 om 14:25vr 16-04-2021 om 14:25

Volgens Joël Veltman is de Premier league qua niveau en tempo vergelijkbaar met de Champions League. De 29-jarige verdediger had daardoor ook wat aanpassingstijd nodig bij Brighton & Hove Albion.

"De kwaliteit en het tempo is erg hoog in de Premier League, het is hetzelfde als in de Champions League", vertelt Veltman tegenover de clubkanalen van Brighton. "Ik speelde elke drie weken in de Champions League met Ajax. Nu voelt het qua intensiteit alsof ik daar wekelijks speel. Daar moet je aan wennen. Je moet je daarnaast ook aanpassen aan de manier van spelen", gaat Veltman verder. "Ik ben namelijk een speler die soms een klein duwtje in iemands rug geeft. In elke Premier League-wedstrijd doen spelers dat terug. In Nederland kun je dus beter zijn dan je tegenstander door slimmigheden, maar hier weten ze al wat je gaat doen."

In het gesprek komt ook de galavoorstelling van Ajax in Santiago Bernabeu van twee jaar geleden ter sprake, toen de Amsterdammers Real Madrid met 1-4 versloegen in de Champions League. Veltman was naar eigen zeggen echter zenuwachtiger toen hij een liedje moest zingen. "Na eerste uitwedstrijd die je speelt, moet je zingen", stelt Veltman, die niet vertelt of hij dat bij Ajax of Brighton moest doen. "Ik zong toen Three Little Birds van Bob Marley. Ik heb het vreselijk gedaan. Het was ongemakkelijk en grappig. Iedereen kijkt naar je. Ik was toen zenuwachtiger dan bij de Champions League-wedstrijd in het Santiago Bernabeu met Ajax."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws