De Jong hoopt dat 'rare wortel' ook promoveert: 'Zij hebben er gewoon recht op'

De Jong hoopt dat 'rare wortel' ook promoveert: 'Zij hebben er gewoon recht op'

Gepubliceerd: vrijdag 16 april 2021 om 14:30vr 16-04-2021 om 14:30

Henk de Jong hoopt dat naast Cambuur ook De Graafschap dit seizoen promotie naar de Eredivisie kan bewerkstelligen. De trainer van de Friezen gunt het Mike Snoei, zijn collega bij de Superboeren.

De Jong en Snoei kunnen het goed met elkaar vinden, maar dat was bijna twee jaar geleden wel anders. Toen was de trainer uit Friesland net weg bij De Graafschap en mocht hij op de openingsdag van het nieuwe seizoen, als trainer van Cambuur, zijn oud-spelers geen gedag komen zeggen in de kleedkamer.

Ondertussen is dat bijgelegd en hoopt De Jong dat de Superboeren samen met Cambuur kunnen promoveren. "Mike is een rare wortel, maar inmiddels hebben we een goede relatie", zegt hij tegen De Gelderlander. "Daarom hoop ik ook dat De Graafschap promoveert. Zij hebben er, gezien het vorige seizoen, ook recht op. En ik blijf het een prachtige club vinden, heb er 2,5 jaar met geweldig veel plezier gewerkt."

Promotie kan de Leeuwarders ondertussen al bijna niet meer ontgaan. Met een thuiszege op Helmond Sport op vrijdagavond kan de concurrentie alleen nog in punten gelijk komen, terwijl Cambuur een veel beter doelsaldo heeft.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Wie volgt Cambuur als nummer twee naar de Eredivisie?

De Graafschap
76%
NAC
14%
Almere City
11%
(895 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws