Boscagli weet reden voor moeizaam Ihattaren-seizoen: 'Hij moet het accepteren'

Boscagli weet reden voor moeizaam Ihattaren-seizoen: 'Hij moet het accepteren'

Gepubliceerd: vrijdag 16 april 2021 om 14:41vr 16-04-2021 om 14:41

Laatste update: vrijdag 16 april 2021 om 14:44vr 16-04-2021 om 14:44

Olivier Boscagli weet waarom Mohamed Ihattaren een moeizaam seizoen doormaakt bij PSV. De Franse verdediger ziet dat het 4-2-2-2-systeem waarin PSV dit seizoen speelt, niet makkelijk is Ihattaren.

In een uitgebreid interview dat Boscagli geeft aan Voetbal International, komt het 4-2-2-2-systeem van PSV ter sprake. "Het is voor de aanvallers wat lastiger dan voor de rest, omdat er bij de pressing meer van hen wordt verwacht", vertelt Boscagli over de formatie waarin PSV dit seizoen onder Roger Schmidt speelt. "Maar we hebben er veel tijd aan gespendeerd en het wordt steeds beter. Ik snap wel als je zegt dat het er soms nog onwennig uitziet."

"Neem Mo Ihattaren", gaat Boscagli verder. "Voor mij is hij een echte nummer 10. Dat hij dan moet wennen als een van de twee 'half 10’en' of als aanvaller vind ik logisch. Hij moet het accepteren en leren. Ik ken de Hollandse speelstijl, jullie willen altijd vanuit balbezit aanvallen. Dat is mooi, maar er zijn meer manieren die naar succes leiden."

Ihattaren begint deze voetbaljaargang het gros van de wedstrijden op de bank. Toch kwam de creatieveling tot 21 competitieduels namens PSV. Daarin was hij goed voor drie goals en twee assists. Ihattaren is dit seizoen ook meerdere keren in opspraak geraakt vanwege zijn gedrag. Zo kwam hij meermaals in botsing met trainer Schmidt. Nadat Ihattaren in het thuisduel met Heracles Almelo de 3-0 maakte, schreeuwde hij in de cameralens dat niemand hem kapot kan maken.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws