'Tegen Ajax moeten de kansen er meteen in, net zoals Dzeko dat deed voor Roma'

'Tegen Ajax moeten de kansen er meteen in, net zoals Dzeko dat deed voor Roma'

Gepubliceerd: vrijdag 16 april 2021 om 14:45vr 16-04-2021 om 14:45

Thomas Letsch hecht er in de aanloop naar de bekerfinale van zondag aanstaande geen waarde aan dat Ajax donderdagavond in Europees verband is uitgeschakeld. De oefenmeester van Vitesse heeft wel naar de wedstrijd gekeken.

Ajax speelde met 1-1 gelijk tegen AS Roma en dat was na de eerdere nederlaag in de Johan Cruijff Arena niet genoeg. "De uitslag betekende niets voor ons", zegt Letsch op een persconferentie, opgetekend door Voetbal International. "We dachten wel na over wat als Ajax zou winnen of verliezen. Ajax was beter, maar ongelukkig. Over twee wedstrijden waren ze gewoon de betere ploeg."

Het goede spel van de Ajacieden heeft Vitesse echter niet ongerust gemaakt. "Ajax is het beste team van Nederland, zonder twijfel", oordeelt de oefenmeester van de Arnhemmers. "Iedereen kent hun kwaliteiten. Maar in één wedstrijd is er altijd iets mogelijk."

De Duitser hoopt dat zijn spelers van de eerdere ontmoeting (2-1 nederlaag in Amsterdam) én de wedstrijd van Roma tegen Ajax hebben geleerd. "In de eerste helft bij Ajax speelden we goed, na vijf minuten hadden we met 2-0 voor kunnen staan. Aan het einde maakten we twee fouten. We moeten ervan leren, het moet ons beter maken. Tegen Ajax krijg je geen tien kansen. Ze moeten erin, zoals Dzeko donderdag deed voor Roma."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws