Fledderus haalt Padt-opvolger uit Zuid-Afrika: 'Ik voelde me bijna een dwerg'

Fledderus haalt Padt-opvolger uit Zuid-Afrika: 'Ik voelde me bijna een dwerg'

16-04-2021 16:04 Laatste update: 16:15
51

De kogel is door de kerk: Peter Leewenburgh staat volgend seizoen onder contract bij FC Groningen. Hij wordt bij De Trots van het Noorden de opvolger van Sergio Padt, die naar Ludogorets vertrekt.

De 27-jarige sluitpost tekent een contract voor twee seizoenen bij Groningen, met een optie op nog eens twee seizoenen. Hij komt over het het Zuid-Afrikaanse Cape Town City FC.

Leeuwenburgh doorliep de jeugdopleiding van Ajax en speelde in die periode voor meerdere vertegenwoordigende jeugdelftallen van Nederland. Hij speelde voor Jong Ajax en FC Dordrecht, voordat hij de overstap maakte naar Zuid-Afrika.

"Ik ben na Zuid-Afrika gegaan na een Ajax-opleiding van veertien jaar. Ik heb er helaas nooit in het eerste gespeeld", begint Leeuwenburgh in een kennismaking via de clubkanalen. "Toen heb ik bewust de keuze gemaakt om naar Zuid-Afrika te gaan. Ik heb er hard gewerkt om mezelf te ontwikkelen. Dat heeft nu geresulteerd in een transfer naar Groningen."

De lange sluitpost is een imposante verschijning, zo moet ook technisch directeur Mark-Jan Fledderus toegeven. "Ik voelde me bijna een dwerg", lacht hij. "Het is een grote kerel, hij heeft een goede uitstraling. Een rustige, stabiele jongen." Dat weet Fledderus, omdat hij het met eigen ogen heeft gezien. "Ik ben er naar toe geweest, tien dagen Zuid-Afrika. Een fantastische trip en goed om een beeld bij Peter te krijgen."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal de podcast is ook te beluisteren via Spotify en te bekijken via YouTube!

Plaats een reactie